GRP Tedavisi

GRP, PRP işleminin aktivatörler aracılığıyla daha etkili biçimde uygulanması yöntemiyle tedavi sunmaktadır.

GRP tedavisi hastanın kolundan alınan 10 cc kanın santrifüj cihazında 2000rpm gibi yüksek devirde 10 dakika kadar santrifüj edilmesi ve sonucunda ortaya büyüme faktörü yönünden zengin plazmanın çıkarılmasıdır. Daha sonra bu zengin plazmaya aktivatör eklenir ve 4000rpm devirde tekrardan santrifüj edilir. Bu plazma cildin ihtiyaç duyulan bölgelerine oldukça ince iğneler aracılığıyla enjekte edilmesidir. Böylelikle cildin ana yapılarından olan kollajen ve elastin doğal yolla tetiklenir.

GRP Hangi Durumlarda Kullanılmakta ve Hangi Bölgelere Uygulanmaktadır?

GRP işlemi lekeli ciltler, akne skarları, sarkma ve kırışıklıklar, çatlak tedavisi ve saç dökülmelerinde kullanılmakta ve oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Göz altı bölgesi dahil olmak üzere tüm yüz, boyun ve dekolte, saç kökleri, basen ve el üzerine uygulanabilmektedir.

GRP İşlemi Kimlere Uygulanabilmektedir?

GRP tedavisi her yaş grubundan ve cinsiyetten tüm bireylere uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Hamilelerde, hemofili hastalarında, trombosit sayı ve fonksiyon bozukluğu yaşayan kişilerde, kanser hastalarında uygulanması sakıncalı ve yasaktır.

GRP Seansları

GRP işleminin seans sayısı kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte 3 ila 6 seans arası uygulama gerektirmektedir. Seans süresi bölgenin büyüklüğüne göre 40 dakika kadar sürmektedir. 2 ila 3 hafta arasında bir seanslar tekrarlanmalı gerekli seans sayısı tamamlandığında 7- 8 ayda bir destek tedavisi olarak 1 seans uygulanmalıdır.

GRP Tedavisi Sonrası Uyarılar

Tedavi bittikten sonra hasta günlük hayatına hemen dönebilir. Tedavi uygulandığı sürece güneşlenmeden ve solaryumdan uzak durulmalıdır. Tedavi sonlanıp morluklar tamamen kaybolduktan sonra hastanın güneşlenmesinde ya da solaryuma girmesinde bir sakınca yoktur.